Nye Danmarksmestre i Aalborg Taekwondo Klub Soobak

Aalborg Taekwondo Klub Soobak havde i weekend 8 udøvere med til Danmarkmesterskaberne i Taekwondo Teknik: Rune Bohnstedt, Sascha Glerup, Oxana del Carpio, Frederikke Johansen, Mathias Stolze, Amanda Niess, Jesper Kragh Jeppesen og Nikoline Frølich. I alt blev det til 3 bronzemedaljer, 5 sølvmedaljer samt 7 guldmedaljer.

Den første på gulvet var Jesper Kragh Jeppesen som skulle deltager i herreteam (synkron udførelse af serier) for første gang sammen med Simon fra Skive og Lukas fra Islev. Til trods for holdet ikke har gået sammen før og skulle på banen næsten med det samme, blev det til en 1. plads til de 3 herrer.

Næste gruppe på gulvet var Mix-pair for deltagere under sortbælte. Her stillede Aalborg op med 2 par Mathias og Frederikke og Rune og Oxana. Begge par har ikke haft meget tid til at øve sammen, men det endte aligevel med, at Mathias og Frederikke vandt en flot 2. plads, og Rune og Oxana vandt en flot 3. plads. Det er første gang nogen af deltagerne har gået i par, men formåede aligevel at klare sig godt.
Nikoline og Amanda deltog begge i indivduel poomsae for bælter. Amanda har gennem de sidste par måneder, trænet hårdt på at gøre sig klar til DM, hun gik godt på banen, og fik fine points på trods af nervøsiteten. Men det var desværre ikke nok til at få hende videre i finalen. Nikoline gik videre i finalen. Her gik hun to fantastiske runder, og sluttede på en meget flot 1. plads, med den højeste point score på dagen. Nikoline, deltog desuden i Mix par og team. Der var hård konkurrence i begge discipliner, men hun formåede at kæmpe sig op på en flot andenplads i begge.

Mathias, Frederikke, Sascha og Oxana deltog også indiduel pommsae. De gjorde det alle hvor Frederikke vandt guld og Mathias vandt bronze. Sascha og Oxana deltog i samme. Oxana trak desværre det korteste i den gruppe, og landede udenfor finalepladserne. Sascha kvaliciferede sig til finalen, men sluttede desværre udenfor medaljerækkerne,

De sidste konkurrencer til DM var fresstylegrupperne, hvor udøverne har lavet egne koreograferet til musik. Her stillede Rune op for anden gang, sidste gang var DM 2017. Man kunne tydeligt se resultatet af han træning fra sidste år, da Rune gik en solid runde, på trods af der var bøvl med teknikken inden han skulle på. Det blev til en flot og velfortjent 1. plads. Frederikke stillede op i Freestyle for første gang, og kunne mærke nervøsiteten sprede sig, før hun skulle på. Men hun gik en fantastisk runde, og fik en flot 1. plads. Til sidst skulle Jesper og Nikoline gå deres Par Freestyle. Det var første gang Jesper skulle gå Par, og første gang Nikoline skulle gå Freestyle. De sidste mange måneders træning fejlede dem ikke, og de gik en flot runde. Det blev til en flot 1. plads til dem.

Barbara Lukayszk, der træner med på Soobaks konkurrencehold, deltog også i stævnet hvor hun fik en meget flot andenplads.

Disse flotte resultater medvirkende til, at Aalborg blev den 3. mest vindende klub i Danmark.
De blev kun overgået af Risskov og Islev som hver især havde mere end 20 udøvere med sig, hvor Aalborg stille med 9 udøvere.
Dette er noget vi kan være stolte af, og stort tillykke til alle deltagerne for deres gode præstationer og vores nye Danske mestre.


20. november 2018 - Skrevet af Danny Bøgsted Poulsen

Træningstider i efterårsferien

Træningstiderne i efterårsferien (uge 42) er som følger:

Monholdet (tirsdag) og Børneholdet (mandag og onsdag) træner ikke.

Voksenholdet og Kampholdet træner ikke – men hold øje med eventuelle opslag i gruppen vedr. åben træning.

Teknikholdet træner.


17. oktober 2018 - Skrevet af Danny Bøgsted Poulsen

Scotland Open

Aalborg Taekwondo Klub – Soobak sendte fredag d. 31 august 5 taekwondo udøvere til teknikstævnet Scotland Open, som startede lørdag d. 1 september. Sascha Glerup, Oxana Del Carpio, Frederikke Johansen og Sebastian Prietzel stillede op i reconized Poomsae mens Jesper Jeppesen stillede op i Bigak og Freestyle.

Frederikke var første deltager på gulvet, og på trods af dette var hendes første teknikstævne, og tilmed i udlandet, gik hun flot og solidt på banen i den første poomsae. Da turen kom til anden poomsae kunne den manglende erfaring og presset ved at være i udlandet ses. Dette betød hun kort gik i stå på banen, mens hendes coach og de resterende danskere holdt vejret i spænding. Hendes træning slog dog ind, og hun gennemførte resten af poomsaen uden problemer. Frederikke sluttede med en flot 2. plads.

Herefter var det Sascha og Oxanas tur. Udover at være deres første udlandsstævne, skulle de ikke kun kæmpe mod de andre nationer, men også mod hinanden. De gik begge flot på banen, resulterende i en flot 2. plads til Sascha . Oxana sluttede med en flot 5. plads lige uden for en medaljeplacering.

For Sebastian, var dette også hans første teknik stævne, så ligesom med Frederikke, var det ukendt territorium. Sebastian fik ikke meget tid til, at varme op, da de på hans banen kom foran i tid, og han blev kaldt ind på banen næsten en time før den oprindelige plan. Han klarede det dog flot, hvilket resulterede i en flot 4 plads.

Den første disciplin Jesper deltog i var Bigak. Bigak er nyer poomsaes, der indeholder svære elementer i form af springspark. Her blev det til en flot 2. plads.

Omkring kl. 19:00 om aftenen blev det så tid til Freestyle, Jespers hoveddisciplin. Dette forløb ikke uden problemer, da musikken blev afbrudt 3 gange. Til trods for dette større pres holdt han sit fokus og fik en 1. plads.

De 5 Aalborgensere var en del af en større danske trup. Danmark havde ca. 30 udøvere til stævnet, og blev den 2. mest vindende nation.

En stor ros skal lyde til Aalborg teknikinstruktør Nikoline Frølich, som op til stævnet har givet udøverne ekstra fokus, så de kunne blive klar til det nu overståedestævne. Hun har hævet deres niveau markant. Sammenlagt frik Aalborg Taekwondo Klub i 1 guld,- 3 sølv,- og 1 bronze medalje.


7. september 2018 - Skrevet af Danny Bøgsted Poulsen

Træninger i Påsken

Vi har ændret træningsprogram i påsken ( uge 13 og mandag i uge 14).
– Mon holdet, børneholdet og kampholdet holder ferie.
– Voksenholdet: Der er åbent for selvtræning tirsdag, men ingen træning skærtorsdag.
– Teknikholdet træner som almindeligt


25. marts 2018 - Skrevet af Danny Bøgsted Poulsen

Vinterferie i uge 8

Hej alle,

Træningstiderne i vinterferien (uge 8 ) er som følger:

– Monholdet, Børneholdet og Kampholdet træner ikke,
– Teknikholdet træner mandag,
– Voksenholdet træner tirsdag, men holder fri torsdag,
– Freestyle træner fredag

Derudover anbefales det at holde øje på vores facebook-side – nogle instruktører tilbyder ekstratræninger udover ovenstående.

Vi ses i uge 9


20. februar 2018 - Skrevet af Danny Bøgsted Poulsen

Facebook

Kontaktoplysninger