Scotland Open

Aalborg Taekwondo Klub – Soobak sendte fredag d. 31 august 5 taekwondo udøvere til teknikstævnet Scotland Open, som startede lørdag d. 1 september. Sascha Glerup, Oxana Del Carpio, Frederikke Johansen og Sebastian Prietzel stillede op i reconized Poomsae mens Jesper Jeppesen stillede op i Bigak og Freestyle.

Frederikke var første deltager på gulvet, og på trods af dette var hendes første teknikstævne, og tilmed i udlandet, gik hun flot og solidt på banen i den første poomsae. Da turen kom til anden poomsae kunne den manglende erfaring og presset ved at være i udlandet ses. Dette betød hun kort gik i stå på banen, mens hendes coach og de resterende danskere holdt vejret i spænding. Hendes træning slog dog ind, og hun gennemførte resten af poomsaen uden problemer. Frederikke sluttede med en flot 2. plads.

Herefter var det Sascha og Oxanas tur. Udover at være deres første udlandsstævne, skulle de ikke kun kæmpe mod de andre nationer, men også mod hinanden. De gik begge flot på banen, resulterende i en flot 2. plads til Sascha . Oxana sluttede med en flot 5. plads lige uden for en medaljeplacering.

For Sebastian, var dette også hans første teknik stævne, så ligesom med Frederikke, var det ukendt territorium. Sebastian fik ikke meget tid til, at varme op, da de på hans banen kom foran i tid, og han blev kaldt ind på banen næsten en time før den oprindelige plan. Han klarede det dog flot, hvilket resulterede i en flot 4 plads.

Den første disciplin Jesper deltog i var Bigak. Bigak er nyer poomsaes, der indeholder svære elementer i form af springspark. Her blev det til en flot 2. plads.

Omkring kl. 19:00 om aftenen blev det så tid til Freestyle, Jespers hoveddisciplin. Dette forløb ikke uden problemer, da musikken blev afbrudt 3 gange. Til trods for dette større pres holdt han sit fokus og fik en 1. plads.

De 5 Aalborgensere var en del af en større danske trup. Danmark havde ca. 30 udøvere til stævnet, og blev den 2. mest vindende nation.

En stor ros skal lyde til Aalborg teknikinstruktør Nikoline Frølich, som op til stævnet har givet udøverne ekstra fokus, så de kunne blive klar til det nu overståedestævne. Hun har hævet deres niveau markant. Sammenlagt frik Aalborg Taekwondo Klub i 1 guld,- 3 sølv,- og 1 bronze medalje.


7. september 2018 - Skrevet af Danny Bøgsted Poulsen

Facebook

Kontaktoplysninger